Rendező: Anne Fletcher | Forgatókönyv: Julie Murphy, Kristin Hahn | Producer: Mohamed Alrafi, Jennifer Aniston | Operatőr: Elliot Davis | Színészek: Jennifer Aniston, Danielle Macdonald

A történet szerint Rosie, a még mindig gyönyörű ex-szépségkirálynő ma a szépségverseny főszervezőjeként viseli a nagyestélyit és tiarát. Nagy fájdalma, hogy egyetlen lánya egyáltalán nem hasonlít rá, túlsúlyos, ezért Dundinak (Dumplin’) becézi.

Az egykori szépségkirálynő (Jennifer Aniston) folyamatosan kritizálja plusz méretű tizenéves lányát, Dumplin-t, aki azonban nem sokat ad a szavára. Munkát vállal a helyi gyorsétkezdénél, ahol találkozik egy szexi magániskolás sportolóval. Dumplin nem lepődik meg, hogy vonzódik a fiúhoz, de azon már igen, hogy a dolog kölcsönös.  Ahelyett, hogy ettől még magabiztosabbá válna, kételkedni kezd önmagában. Végül úgy dönt, tiltakozásul anyja látszólag felszínes és csak a külcsínre adó világa ellen, úgy szerzi vissza önbizalmát, hogy megteszi a legrémisztőbb, ám egyben nagyon bátor és vicces dolgot: jelentkezik a városi szépségversenyre. Legnagyobb meglepetésére mások is követik példáját és csatlakoznak a tűsarkú forradalomhoz.

Kritikák:

Cosmopolitan:  "A Dumplin’ – Így kerek az élet című filmben egy igazi tűsarkú forradalmat nézhetsz végig tele girl powerrel, dögös pasikkal és self love-val."
Jennifer Aniston új filmje megtanít, hogyan fogadd el önmagad.

Filmtekercs:  "Amikor a telt idomú Will elindult egy szépségversenyen, kiborította anyját, de megszámlálhatatlanul sok olvasó példaképévé vált. Julie Murphy sikerkönyvének adaptációja, a Dumplin’ – Így kerek az élet a „légy önmagad” közhelyes üzenetét egy bűbájos családi coming-of-age sztoriba ágyazza, és azt is újra bebizonyítja, hogy Jennifer Aniston korunk egyik legnagyobb komikája." 
Kerek vagyok – Dumplin’ – Így kerek az élet

Index.hu: 

Hibáival együtt is szerethető a Dumplin

Est.hu: "...szerethető karakterei, megható pillanatai, pozitív üzenetei és a Dolly Parton-slágerekből álló filmzenéje leveszi a nézőt a lábáról."
Túlsúlyosnak lenni eleve nem egyszerű, az meg csak tovább ront a dolgon, ha az ember anyja volt szépségkirálynő.

Mafab.hu: 

Dumplin' - Így kerek az élet : Minden, amit tudnod kell Jennifer Aniston premierfilmjéről!

Bemutató: 2019-04-04
Eredeti cím: Dumplin'
Műfaj: vígjáték, zenés, romantikus
Játékidő: 110
Formátum: DCP
Hang: Randy Torres
Nyelv: angol
Ország: USAOszd meg másokkal is!