Adott a story: egy férfi azért, hogy megszerezze a vágyott nő szerelmét, belekeveredik egy ócska hazugságba és bennragad. Ilyenkor sokan mászunk fel a magasztos erkölcs magaslatára és onnan magabiztosan ítélkezünk. Állítjuk, hogy mi aztán soha nem vernénk át a másikat, még akkor sem, ha egy álomnő vagy egy álompasi elérése lenne a tét. Jönnek a szónoklatok, miszerint csak saját nyers valónk megmutatása érdemel viszont szerelmet.


De, álljunk csak meg egy percre, mielőtt a morál lángpallosával lesújtanánk történetünk főhősére! Amikor az első randevúra készülve órákig állunk tanácstalanul a tükör előtt, álmaink hercege kedvéért a szokottnál is erősebb vagy éppen szolidabb sminket próbálgatva, vajon nem egy méretes hazugságra készülünk? Hiszen másnak iparkodunk maszkírozni magunkat, mint amik vagyunk. S vajon, amikor „Káoszkapitány”, aki lakásába várván kedvesét sebtében katonás rendet vág, nem a mosatlan szagú való elfedésére készül éppen?

Folytathatnánk a sort, de minek? Azt hiszem, kellő önkritikával mindannyian magunkra ismerünk. Ezek után talán abban egyetérthetünk, hogy nincs is annál szebb, mintha megtaláljuk azt, aki kedvéért egy kicsit, vagy nagyon képesek, mi több, hajlandóak vagyunk megváltozni. Ha vállaljuk a kockázatot, hogy apró kis csalásainkat levetkőzve, ott állunk majd Előtte pőrén, döntésre várva: vajon így is kellünk-e.

Hogy az elején emlegetett főhősünknek sikerül-e ez, az hamarosan kiderül a mozikban. Ha meg akarod tudni, fogd kézen a párod, ülj be a moziba, mert ez a nyár legfranciább filmje! Egy kicsit rólad, rólam, mindannyiunkról.  És ez tényleg nem hazugság!

Bakos Mónika







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Első alkalommal szerepel magyar film a Dubai nemzetközi filmfesztiválon!

Hatodik alkalommal rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban a Dubai Nemzetközi Filmfesztivált, amelyre első alkalommal válogattak be magyar filmet a HungariCom Kft. nevezésének köszönhetően. Fonyó Gergely Made in Hungária című musical-vígjátékát megelőzően hazai film még nem szerepelt az igen dinamikusan fejlődő fesztivál programjában.

Földönkívüli heppiend

Földönkívüli heppiend

Nehéz megmondani, mitől durran be fejünkbe a szerelem és köti le az összes szabadgyököt, amivel addig bátran rendelkezhettünk. Van, amikor az egyformaság, máskor pont az ellentét vonz: a lényeg, hogy megfordít bennünk valamit ez a lassú lefolyású, univerzális mámor. Nekünk földönkívüli élmény, de milyen lehet egy földönkívülinek, aki éppen csak beteszi a lábát egy londoni külvárosba és máris belegabalyodik egy helyi srácba? Na, ez punk!

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Azt akartam, hogy a film hatást gyakoroljon a szerelembe esésről álmodó fiatalokra és az első szerelmükre visszaemlékező idősebbekre is. Interjú Hugo Gélin rendezővel Szerelem második látásra - már a mozikban

Ismét újabb fesztivál siker elé néz Csupó Gábor filmje az Immigrants – Jóska menni Amerika!

A Hank Azaria és Eric McCormack közremûködésével megelevenedõ Jóska és Vlad kalandjai a november folyamán három rangos fesztiválon is jelentõs sikert értek el. ...

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Április 4-én kerül mozikba a Hungaricom új filmje a Dumplin - Így kerek az élet. A Hungaricom támogatásával és a NENESZ egyesület (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) együttműködésének köszönhetően közel 150 gyermek és fiatal gondolkodhat el a film mottóján a premier előtti filmvetítés alatt és után: „Találd meg önmagad és legyen célod vele!”

Nem fogod kitalálni, ki lepte meg Jennifer Anistont egy pohár tequilával interjú közben.

Nem fogod kitalálni, ki lepte meg Jennifer Anistont egy pohár tequilával interjú közben.

Nem fogod kitalálni, ki lepte meg Jennifer Anistont egy pohár tequilával interjú közben.