Adott a story: egy férfi azért, hogy megszerezze a vágyott nő szerelmét, belekeveredik egy ócska hazugságba és bennragad. Ilyenkor sokan mászunk fel a magasztos erkölcs magaslatára és onnan magabiztosan ítélkezünk. Állítjuk, hogy mi aztán soha nem vernénk át a másikat, még akkor sem, ha egy álomnő vagy egy álompasi elérése lenne a tét. Jönnek a szónoklatok, miszerint csak saját nyers valónk megmutatása érdemel viszont szerelmet.


De, álljunk csak meg egy percre, mielőtt a morál lángpallosával lesújtanánk történetünk főhősére! Amikor az első randevúra készülve órákig állunk tanácstalanul a tükör előtt, álmaink hercege kedvéért a szokottnál is erősebb vagy éppen szolidabb sminket próbálgatva, vajon nem egy méretes hazugságra készülünk? Hiszen másnak iparkodunk maszkírozni magunkat, mint amik vagyunk. S vajon, amikor „Káoszkapitány”, aki lakásába várván kedvesét sebtében katonás rendet vág, nem a mosatlan szagú való elfedésére készül éppen?

Folytathatnánk a sort, de minek? Azt hiszem, kellő önkritikával mindannyian magunkra ismerünk. Ezek után talán abban egyetérthetünk, hogy nincs is annál szebb, mintha megtaláljuk azt, aki kedvéért egy kicsit, vagy nagyon képesek, mi több, hajlandóak vagyunk megváltozni. Ha vállaljuk a kockázatot, hogy apró kis csalásainkat levetkőzve, ott állunk majd Előtte pőrén, döntésre várva: vajon így is kellünk-e.

Hogy az elején emlegetett főhősünknek sikerül-e ez, az hamarosan kiderül a mozikban. Ha meg akarod tudni, fogd kézen a párod, ülj be a moziba, mert ez a nyár legfranciább filmje! Egy kicsit rólad, rólam, mindannyiunkról.  És ez tényleg nem hazugság!

Bakos Mónika







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

A legendás Dolly Parton dalai alkotják a Dumplin' - Így kerek az élet filmzenéjét.

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

Megőrülős punk sci-fi rázza fel a tavasz filmfelhozatalát május 10-től. Rügyező fák és drámai könnyek helyett az Így csajozz egy földönkívülivel a 70’-es évek forró bakelittel keveredő bőrkabátszagát hozza el a vászonra.

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Nemcsak a húszéveseké a világ… a PUNK főleg nem! Mondhatnánk, mai napig ül világunk romjain a vén kujon és féktelen dobolásba kezd, ha elege van a közhelyekből, a jólfésült hazugságokból, az elegáns unalomból és az egyenlőség mítoszából. Lázadásnak indult, alternatívként él tovább: skatulyák és szlogenek nélkül. Az csak hab a tortán, hogy a földönkívüliek is ide jönnek lázadni és kiderül, totál punk-kompatibilisek. Aztán bekúszik az ötödik elem és mindent visz.

A Szerelembe gurulva lesz az új kedvenced, ha tetszett ez a 3+1 film

A Szerelembe gurulva lesz az új kedvenced, ha tetszett ez a 3+1 film

Tesztvezetés nélkül nem veszünk autót – miért ne élhetne ez a szabály filmekre is? Mutatunk néhány sikeres filmet, ami felér egy-egy körrel a Szerelembe gurulva képzeletbeli „volánja” mögött  –  a visszaszámlálás június 7-ig elindult, ideje hangolódni!

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Azt akartam, hogy a film hatást gyakoroljon a szerelembe esésről álmodó fiatalokra és az első szerelmükre visszaemlékező idősebbekre is. Interjú Hugo Gélin rendezővel Szerelem második látásra - már a mozikban

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Április 4-én kerül mozikba a Hungaricom új filmje a Dumplin - Így kerek az élet. A Hungaricom támogatásával és a NENESZ egyesület (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) együttműködésének köszönhetően közel 150 gyermek és fiatal gondolkodhat el a film mottóján a premier előtti filmvetítés alatt és után: „Találd meg önmagad és legyen célod vele!”