Tesztvezetés nélkül nem veszünk autót – miért ne élhetne ez a szabály filmekre is? Mutatunk néhány sikeres filmet, ami felér egy-egy körrel a Szerelembe gurulva képzeletbeli „volánja” mögött  –  a visszaszámlálás június 7-ig elindult, ideje hangolódni!


1. Bor, mámor, Provence

Adott egy nagyképű, gazdag üzletember, akit kiszakítanak a komfortzónájából, egy tűzrőlpattant, őszinte francia hölgy, és a csodálatos tájak… ez mind megvan a Szerelembe gurulva kockáin is. Persze a két történet merőben eltér, de a mediterrán hangulat és a frappáns helyzetkomikum az előbbieken túl is összekapcsolja a két filmet.

2. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

A két legfőbb közös pont, ami előfutárrá teszi a filmet: a hazugságra épülő játszmák és a fergeteges humor. Ha egészen más szemszögből is végigszórakoznánk egy hatalmas kamuval indított párkapcsolat összes vicces – és fájdalmas – buktatóját, nem érdemes a Szerelembe gurulva nélkül tölteni a nyarat.

3. Életrevalók

Bár a kerekesszék központi szerepet tölt be mindkét mozi esetében, a két film párhuzama jóval túlmutatezen: szintén egy-egy szereplő saját személyiségében tett utazását mutatják be annak végtelen mélységével és emberi, esetlen komikumával. A mozgásban korlátozott lét másság-élményét és mindennapjait pedig épp olyan őszintén, bájos öniróniával jeleníti meg, mint a Szerelembe gurulva.

+1. Jákob rabbi kalandjai

A 70’-es évekbeli klasszikus nem is lóghatna ki jobban a fenti romantikus komédiák közül. Miért került be mégis? Mert amikor egy főhős valaki egészen másnak tetteti magát, és ráadásul francia humora van, az jó eséllyel indul a kultfilmmé válás útján – a Szerelembe gurulva Jocelyn-je pedig pont olyan vakmerően, esetlenül, de a vakszerencse folytán mégis sikerrel ugrik bele a kerekesszékesek világába, mint Louis de Funès a film kultikus táncának koreográfiájába (nem mellesleg szintén francia földön).

Barta Eszter







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Ismét újabb fesztivál siker elé néz Csupó Gábor filmje az Immigrants – Jóska menni Amerika!

A Hank Azaria és Eric McCormack közremûködésével megelevenedõ Jóska és Vlad kalandjai a november folyamán három rangos fesztiválon is jelentõs sikert értek el. ...

Nyerj Audi A1 tesztvezetést a Szerelem második látásra című filmmel!
A különbözőség egyformasága

A különbözőség egyformasága

Hasonló a hasonlónak örül (similis simili gaudet) – tartja a latin. Ugyanakkor „az ellentétek vonzzák egymást” igazságát is számtalanszor hallotta minden szerelmes, aki hazavitte már bemutatni egy kicsit is „más” választottját.

Földönkívüli heppiend

Földönkívüli heppiend

Nehéz megmondani, mitől durran be fejünkbe a szerelem és köti le az összes szabadgyököt, amivel addig bátran rendelkezhettünk. Van, amikor az egyformaság, máskor pont az ellentét vonz: a lényeg, hogy megfordít bennünk valamit ez a lassú lefolyású, univerzális mámor. Nekünk földönkívüli élmény, de milyen lehet egy földönkívülinek, aki éppen csak beteszi a lábát egy londoni külvárosba és máris belegabalyodik egy helyi srácba? Na, ez punk!

Képeslap a valóságon túlról

Képeslap a valóságon túlról

Van-e annál szürreálisabb dolog, mint mindennel és mindenkivel szemben lázadni, agyon pirszingelten, provokatív frizurával hergelni a világ konzervatívabb felét? Na, most, hogy nagyjából körbeírtam a punk lényegét, el is érkeztünk oda, hogy van-e, még valami, ami ennél is jobban túllő a valóságon?

Gurulós mese a szerelemről

Gurulós mese a szerelemről

Volt egyszer egy sármos férfi, akinek tökéletesre csiszolt világa hazugságok sorozatára épült. Minden apró, közepes és nagy hazugság hódítások sokaságával és az örök ifjúság illúziójával kecsegtetett, mígnem egy napon váratlanul és kíméletlenül megérkezett a szerelem. Ezt már nem tudta lábon kihordani: gurulva száguldott végzete felé.