A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!

Szerelembe gurulva

1. Párizs, Szajna part

Megannyi művészt megihletett már – egy szerelmes vígjáték rendezője miért lenne kivétel?  A Szerelembe gurulva látványvilágában megcsodálhatjuk a folyó legendás hídjait és a francia építészet parton sorakozó remekeit – bár a hölgyeknek lehet, hogy kihívást jelent majd az előbbiekre koncentrálni a parti sétányon futó sármos Jocelyn (Franck Dubosc) helyett…

2. Prága, Óváros

A Szerelembe gurulva vérbeli francia film, az ország határainál azonban nem torpan meg: a „száztornyú” városba, Prágába is invitál minket. Bepillantást nyerhetünk a helyi pezsgő kulturális életbe a művészlelkű főszereplő, Florence által, elkölthetünk egy vacsorát az Óváros esti fénybe borult látképe felett, és andaloghatunk titokzatos, szűk utcáiban.

3. Lourdes

Kultikus emlékhely, amely talán megváltoztathatja a Szerelembe gurulva főszereplőinek életét… de erről nem mondhatunk többet. A komikum és a vallási emelkedettség semmihez sem hasonlítható egyvelegéből kapunk itt ízelítőt: a tekintélyt parancsoló templomok, a reménnyel telt emberek és a kihagyhatatlan akcióikat rikácsoló kegytárgyárusok hangulatát talán még sosem láttuk filmvásznon ennyire őszintén.

+1: A francia vidék, általában

A Szerelembe gurulva belevaló testvérpárja, Florence és Julie filmbeli hazalátogatása igazi esszenciája egy francia vidéki család életének, amely az országban bárhol megállja a helyét. Mediterrán lakberendezés, Bor, mámor, Provence-t idéző gazdag kert, és persze a félreismerhetetlen francia temperamentum – frappáns helyzetkomikummal fűszerezve.

Szerelembe gurulva – a nyár legfranciább vígjátéka, június 7-től a mozikban!

Barta Eszter







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Ismét újabb fesztivál siker elé néz Csupó Gábor filmje az Immigrants – Jóska menni Amerika!

A Hank Azaria és Eric McCormack közremûködésével megelevenedõ Jóska és Vlad kalandjai a november folyamán három rangos fesztiválon is jelentõs sikert értek el. ...

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

Megőrülős punk sci-fi rázza fel a tavasz filmfelhozatalát május 10-től. Rügyező fák és drámai könnyek helyett az Így csajozz egy földönkívülivel a 70’-es évek forró bakelittel keveredő bőrkabátszagát hozza el a vászonra.

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Hétfőn ünnepeli 50. születésnapját Jennifer Aniston, aki legújabb filmjében, a Dumplin’ – Így kerek az élet című vígjátékban királynőként tündököl Rosie szerepében.

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Azt akartam, hogy a film hatást gyakoroljon a szerelembe esésről álmodó fiatalokra és az első szerelmükre visszaemlékező idősebbekre is. Interjú Hugo Gélin rendezővel Szerelem második látásra - már a mozikban

Mindennapi hazugságaink

Mindennapi hazugságaink

Adott a story: egy férfi azért, hogy megszerezze a vágyott nő szerelmét, belekeveredik egy ócska hazugságba és bennragad. Ilyenkor sokan mászunk fel a magasztos erkölcs magaslatára és onnan magabiztosan ítélkezünk. Állítjuk, hogy mi aztán soha nem vernénk át a másikat, még akkor sem, ha egy álomnő vagy egy álompasi elérése lenne a tét. Jönnek a szónoklatok, miszerint csak saját nyers valónk megmutatása érdemel viszont szerelmet.

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Nemcsak a húszéveseké a világ… a PUNK főleg nem! Mondhatnánk, mai napig ül világunk romjain a vén kujon és féktelen dobolásba kezd, ha elege van a közhelyekből, a jólfésült hazugságokból, az elegáns unalomból és az egyenlőség mítoszából. Lázadásnak indult, alternatívként él tovább: skatulyák és szlogenek nélkül. Az csak hab a tortán, hogy a földönkívüliek is ide jönnek lázadni és kiderül, totál punk-kompatibilisek. Aztán bekúszik az ötödik elem és mindent visz.