Van-e annál szürreálisabb dolog, mint mindennel és mindenkivel szemben lázadni, agyon pirszingelten, provokatív frizurával hergelni a világ konzervatívabb felét? Na, most, hogy nagyjából körbeírtam a punk lényegét, el is érkeztünk oda, hogy van-e, még valami, ami ennél is jobban túllő a valóságon?

Hát, persze. Ha a történetbe egy földönkívülit is belekeverünk. Egy távoli galaxisból planétánkra cseppent űrlényt, aki pont annyira szürreális, hogy hozzá képest a punk B-közép, maga a szende cserkészlányok gyülekezete.

A film azonban nem áll meg itt. Épp ellenkezőleg, valahonnan innen indul. Azt kutatja, hogy van-e/lehet-e átjárás a szó legszorosabb értelmében vett két világ között, a punk fiú és a csillaglány között. Nem szpojlerezem el a végkifejletet, de az azért sejthető, hogy a lázadó srác és a szeretnivalóan szögletes „ufó” lány, egymásban találja meg a közös nevezőt. És lehet-e annál valami abszurdabb, mint hogy egy fényévnyi távolságból érkező intelligens lény ezen a bolygón találja meg az élet valódi értelmét. Mert a szerelem – legyen az bármennyire is éteri – Tóth Árpáddal szólva: mégiscsak a legszebb földi érzés.

Szeressünk bele a szerelembe a mozikban!

Bakos Mónika







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


5 ok, amiért az Így csajozz egy földönkívülivel kötelező májusi program

5 ok, amiért az Így csajozz egy földönkívülivel kötelező májusi program

Mielőtt elhisszük, hogy idén tavasszal majdnem minden kinyílt, vigyázó szemeinket Londonra érdemes vetni: az abszurd humorú sci-fi és a nyersen édes punk-történelem összefonódása csak május 9-én kezdi virágkorát. Akár megrögzött mozirajongó vagy, akár nehéz kirángatni a kanapéról – lesd meg, miért NEM ez a film az, amit érdemes kihagyni egy baráti mozizáson.

A különbözőség egyformasága

A különbözőség egyformasága

Hasonló a hasonlónak örül (similis simili gaudet) – tartja a latin. Ugyanakkor „az ellentétek vonzzák egymást” igazságát is számtalanszor hallotta minden szerelmes, aki hazavitte már bemutatni egy kicsit is „más” választottját.

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Hasonló téma, hasonlóan vicces feldolgozásban – mégis behunyt szemmel is megmondanánk: hollywoodi vagy európai filmről van szó.A Szerelembe gurulva például bármennyire is univerzális témákat feszeget – szerelem, hazugság, kapuzárási pánik –, velejéig franciául teszi. Franck Dubosctól nem is várnánk mást. Vajon miért szeretjük másképp ezt a filmet, mint a hollywoodi produkciókat?

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Nemcsak a húszéveseké a világ… a PUNK főleg nem! Mondhatnánk, mai napig ül világunk romjain a vén kujon és féktelen dobolásba kezd, ha elege van a közhelyekből, a jólfésült hazugságokból, az elegáns unalomból és az egyenlőség mítoszából. Lázadásnak indult, alternatívként él tovább: skatulyák és szlogenek nélkül. Az csak hab a tortán, hogy a földönkívüliek is ide jönnek lázadni és kiderül, totál punk-kompatibilisek. Aztán bekúszik az ötödik elem és mindent visz.

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

Megőrülős punk sci-fi rázza fel a tavasz filmfelhozatalát május 10-től. Rügyező fák és drámai könnyek helyett az Így csajozz egy földönkívülivel a 70’-es évek forró bakelittel keveredő bőrkabátszagát hozza el a vászonra.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről  Jimmy Kimmel Live műsorában.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről Jimmy Kimmel Live műsorában.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről Jimmy Kimmel Live műsorában.