Megőrülős punk sci-fi rázza fel a tavasz filmfelhozatalát május 10-től. Rügyező fák és drámai könnyek helyett az Így csajozz egy földönkívülivel a 70’-es évek forró bakelittel keveredő bőrkabátszagát hozza el a vászonra. Elle Fanning és Nicole Kidman földöntúli meglepetésekkel vár, ha azt hittük, a Sex Pistols-sal már mindent tudunk a punk születéséről... Kötelező mindenkinek, aki falra mászik a filmes kliséktől, bírja, ha legalább egy házibuliban anarchia tombol, és nem ijed meg egy szőke, porcelán szépségű űrlénytől…



Hogy milyen, amikor latexruhás űrlények törnek be az ébredő brit punk világába? A három londoni külvárosi srác, Enn (Alex Sharp), John (Ethan Lawrence) és Vic (Abraham Lewis) fejében még kamaszos fantáziáik sem szültek ehhez fogható kérdést. Nem csoda, ha meglepődnek a nem várt válaszon, amikor egy végigtombolt koncert után házibulit keresve kissé eltévesztik a házszámot, és egy tőmondatokban beszélő, hátborzongatóan merev táncot járó társaságba csöppennek. Az elvont csapatból is kitűnik kíváncsiságával Zan (Elle Fanning), aki komoly összetűzésbe kerül a feljebbvalóival, és még aznap éjjel megszökik– hogy aztán a helyi punk királynő (Nicole Kidman) keze alatt elinduljon az alter csillaggá válás rögös útján, Enn oldalán pedig megtapasztalja azt az izgalmas, melengető, nyálas és addiktív valamit, amit a bolygónkon csak úgy neveznek: szerelem.

John Cameron Mitchell. Aki már találkozott a Hedwig és a Mérges Csonk nyers csillogásával vagy a Shortbus tabudöntögető őszinteségével, az tudja: a rendező képi világa nem ismeri, és nem is akarja megismerni a mainstream filmekre jellemző kispolgári határokat. Nincs ez másképp az Így csajozz egy földönkívülivel (How to Talk to Girls at Parties) esetében sem: a Cannes-ban, Karlovy Vary-ban és a londoni BFI-n már sikerrel bemutatkozott filmben utánozhatatlanul keveredik a groteszk humor, a keresetlen ártatlanság, és a vad tinédzserkori lázadásvágy.

Barta Eszter







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Ez egy gyönyörű, gyönyörű film... - Jennifer Aniston a The Ellen DeGeneres Show műsorában

Ez egy gyönyörű, gyönyörű film... - Jennifer Aniston a The Ellen DeGeneres Show műsorában

Jennifer Aniston a The Ellen DeGeneres Show-ban beszélt a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről, annak üzenetéről és arról, hogy találta magát egyszer csak a zenei stúdióban és énekelt a film egyik betétdalában.

5 ok, amiért az Így csajozz egy földönkívülivel kötelező májusi program

5 ok, amiért az Így csajozz egy földönkívülivel kötelező májusi program

Mielőtt elhisszük, hogy idén tavasszal majdnem minden kinyílt, vigyázó szemeinket Londonra érdemes vetni: az abszurd humorú sci-fi és a nyersen édes punk-történelem összefonódása csak május 9-én kezdi virágkorát. Akár megrögzött mozirajongó vagy, akár nehéz kirángatni a kanapéról – lesd meg, miért NEM ez a film az, amit érdemes kihagyni egy baráti mozizáson.

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Azt akartam, hogy a film hatást gyakoroljon a szerelembe esésről álmodó fiatalokra és az első szerelmükre visszaemlékező idősebbekre is. Interjú Hugo Gélin rendezővel Szerelem második látásra - már a mozikban

Ismét újabb fesztivál siker elé néz Csupó Gábor filmje az Immigrants – Jóska menni Amerika!

A Hank Azaria és Eric McCormack közremûködésével megelevenedõ Jóska és Vlad kalandjai a november folyamán három rangos fesztiválon is jelentõs sikert értek el. ...

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!

Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

A legendás Dolly Parton dalai alkotják a Dumplin' - Így kerek az élet filmzenéjét.