Megőrülős punk sci-fi rázza fel a tavasz filmfelhozatalát május 10-től. Rügyező fák és drámai könnyek helyett az Így csajozz egy földönkívülivel a 70’-es évek forró bakelittel keveredő bőrkabátszagát hozza el a vászonra. Elle Fanning és Nicole Kidman földöntúli meglepetésekkel vár, ha azt hittük, a Sex Pistols-sal már mindent tudunk a punk születéséről... Kötelező mindenkinek, aki falra mászik a filmes kliséktől, bírja, ha legalább egy házibuliban anarchia tombol, és nem ijed meg egy szőke, porcelán szépségű űrlénytől…



Hogy milyen, amikor latexruhás űrlények törnek be az ébredő brit punk világába? A három londoni külvárosi srác, Enn (Alex Sharp), John (Ethan Lawrence) és Vic (Abraham Lewis) fejében még kamaszos fantáziáik sem szültek ehhez fogható kérdést. Nem csoda, ha meglepődnek a nem várt válaszon, amikor egy végigtombolt koncert után házibulit keresve kissé eltévesztik a házszámot, és egy tőmondatokban beszélő, hátborzongatóan merev táncot járó társaságba csöppennek. Az elvont csapatból is kitűnik kíváncsiságával Zan (Elle Fanning), aki komoly összetűzésbe kerül a feljebbvalóival, és még aznap éjjel megszökik– hogy aztán a helyi punk királynő (Nicole Kidman) keze alatt elinduljon az alter csillaggá válás rögös útján, Enn oldalán pedig megtapasztalja azt az izgalmas, melengető, nyálas és addiktív valamit, amit a bolygónkon csak úgy neveznek: szerelem.

John Cameron Mitchell. Aki már találkozott a Hedwig és a Mérges Csonk nyers csillogásával vagy a Shortbus tabudöntögető őszinteségével, az tudja: a rendező képi világa nem ismeri, és nem is akarja megismerni a mainstream filmekre jellemző kispolgári határokat. Nincs ez másképp az Így csajozz egy földönkívülivel (How to Talk to Girls at Parties) esetében sem: a Cannes-ban, Karlovy Vary-ban és a londoni BFI-n már sikerrel bemutatkozott filmben utánozhatatlanul keveredik a groteszk humor, a keresetlen ártatlanság, és a vad tinédzserkori lázadásvágy.

Barta Eszter







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Nyerj Audi A1 tesztvezetést a Szerelem második látásra című filmmel!
Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Hasonló téma, hasonlóan vicces feldolgozásban – mégis behunyt szemmel is megmondanánk: hollywoodi vagy európai filmről van szó.A Szerelembe gurulva például bármennyire is univerzális témákat feszeget – szerelem, hazugság, kapuzárási pánik –, velejéig franciául teszi. Franck Dubosctól nem is várnánk mást. Vajon miért szeretjük másképp ezt a filmet, mint a hollywoodi produkciókat?

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről  Jimmy Kimmel Live műsorában.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről Jimmy Kimmel Live műsorában.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről Jimmy Kimmel Live műsorában.

Képeslap a valóságon túlról

Képeslap a valóságon túlról

Van-e annál szürreálisabb dolog, mint mindennel és mindenkivel szemben lázadni, agyon pirszingelten, provokatív frizurával hergelni a világ konzervatívabb felét? Na, most, hogy nagyjából körbeírtam a punk lényegét, el is érkeztünk oda, hogy van-e, még valami, ami ennél is jobban túllő a valóságon?

A Szerelembe gurulva lesz az új kedvenced, ha tetszett ez a 3+1 film

A Szerelembe gurulva lesz az új kedvenced, ha tetszett ez a 3+1 film

Tesztvezetés nélkül nem veszünk autót – miért ne élhetne ez a szabály filmekre is? Mutatunk néhány sikeres filmet, ami felér egy-egy körrel a Szerelembe gurulva képzeletbeli „volánja” mögött  –  a visszaszámlálás június 7-ig elindult, ideje hangolódni!

Ismét újabb fesztivál siker elé néz Csupó Gábor filmje az Immigrants – Jóska menni Amerika!

A Hank Azaria és Eric McCormack közremûködésével megelevenedõ Jóska és Vlad kalandjai a november folyamán három rangos fesztiválon is jelentõs sikert értek el. ...