Így csajozz egy földönkívülivel!

Hasonló a hasonlónak örül (similis simili gaudet) – tartja a latin. Ugyanakkor „az ellentétek vonzzák egymást” igazságát is számtalanszor hallotta minden szerelmes, aki hazavitte már bemutatni egy kicsit is „más” választottját.  

Az Így csajozz egy földönkívülivel című film ebben a kérdésben nem adja meg a kényelmes, előre gyártott választ , de hozzásegít minket ahhoz, hogy megtaláljuk e téren a nekünk rendelt igazságot.

Te kit szeretsz?

A film felteszi nekünk azt a már-már filozofikus – vagy egyszerűen csak pofátlanul egyszerű – kérdést, hogy igazából a tőlünk gyökeresen eltérő másikban önmagunkat, netán a hozzánk hasonló értékrendűben az izgalmasan különbözőt keressük-e?

Kémiai képlet

Vajon azért működik-e köztünk a kémia egy „mi köreinkből való lánnyal/fiúval”, mert benne hozzánk mérve több a hasonlóság, mint a különbözőség? És vajon egy nagyon más világból érkezett választottban nem magunkat keressük –e, hogy aztán a végén végül megtalálva azt, amit kerestünk, önnön magunkba szeressünk?

Meddig tekintjük pezsdítőnek a különbözőséget és mikortól lesz ridegen idegen számunkra a másik világ? Tényleg annyira vonzó, ha a másikban saját magunkat pillantjuk meg, vagy inkább idegesítő ez az őrült párhuzam?

Kétismeretlenes egyenlet

Bonyolult dolog? De, hát ki állította azt, hogy a szerelem nem az! Másfelől meg – akik már átélték, pontosan tudják, miről beszélek –, a szerelem a világ legegyszerűbb kétismeretlenes, elsőfokú egyenlete. Szeretni és szeretve lenni. Ennyi az egész.

Ha nem hiszed, kerülj közelebb a saját válaszaidhoz a moziban!

Bakos Mónika







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Április 4-én kerül mozikba a Hungaricom új filmje a Dumplin - Így kerek az élet. A Hungaricom támogatásával és a NENESZ egyesület (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) együttműködésének köszönhetően közel 150 gyermek és fiatal gondolkodhat el a film mottóján a premier előtti filmvetítés alatt és után: „Találd meg önmagad és legyen célod vele!”

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Hasonló téma, hasonlóan vicces feldolgozásban – mégis behunyt szemmel is megmondanánk: hollywoodi vagy európai filmről van szó.A Szerelembe gurulva például bármennyire is univerzális témákat feszeget – szerelem, hazugság, kapuzárási pánik –, velejéig franciául teszi. Franck Dubosctól nem is várnánk mást. Vajon miért szeretjük másképp ezt a filmet, mint a hollywoodi produkciókat?

Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

A legendás Dolly Parton dalai alkotják a Dumplin' - Így kerek az élet filmzenéjét.

Mindennapi hazugságaink

Mindennapi hazugságaink

Adott a story: egy férfi azért, hogy megszerezze a vágyott nő szerelmét, belekeveredik egy ócska hazugságba és bennragad. Ilyenkor sokan mászunk fel a magasztos erkölcs magaslatára és onnan magabiztosan ítélkezünk. Állítjuk, hogy mi aztán soha nem vernénk át a másikat, még akkor sem, ha egy álomnő vagy egy álompasi elérése lenne a tét. Jönnek a szónoklatok, miszerint csak saját nyers valónk megmutatása érdemel viszont szerelmet.

Gurulós mese a szerelemről

Gurulós mese a szerelemről

Volt egyszer egy sármos férfi, akinek tökéletesre csiszolt világa hazugságok sorozatára épült. Minden apró, közepes és nagy hazugság hódítások sokaságával és az örök ifjúság illúziójával kecsegtetett, mígnem egy napon váratlanul és kíméletlenül megérkezett a szerelem. Ezt már nem tudta lábon kihordani: gurulva száguldott végzete felé.