Így csajozz egy földönkívülivel!

Hasonló a hasonlónak örül (similis simili gaudet) – tartja a latin. Ugyanakkor „az ellentétek vonzzák egymást” igazságát is számtalanszor hallotta minden szerelmes, aki hazavitte már bemutatni egy kicsit is „más” választottját.  

Az Így csajozz egy földönkívülivel című film ebben a kérdésben nem adja meg a kényelmes, előre gyártott választ , de hozzásegít minket ahhoz, hogy megtaláljuk e téren a nekünk rendelt igazságot.

Te kit szeretsz?

A film felteszi nekünk azt a már-már filozofikus – vagy egyszerűen csak pofátlanul egyszerű – kérdést, hogy igazából a tőlünk gyökeresen eltérő másikban önmagunkat, netán a hozzánk hasonló értékrendűben az izgalmasan különbözőt keressük-e?

Kémiai képlet

Vajon azért működik-e köztünk a kémia egy „mi köreinkből való lánnyal/fiúval”, mert benne hozzánk mérve több a hasonlóság, mint a különbözőség? És vajon egy nagyon más világból érkezett választottban nem magunkat keressük –e, hogy aztán a végén végül megtalálva azt, amit kerestünk, önnön magunkba szeressünk?

Meddig tekintjük pezsdítőnek a különbözőséget és mikortól lesz ridegen idegen számunkra a másik világ? Tényleg annyira vonzó, ha a másikban saját magunkat pillantjuk meg, vagy inkább idegesítő ez az őrült párhuzam?

Kétismeretlenes egyenlet

Bonyolult dolog? De, hát ki állította azt, hogy a szerelem nem az! Másfelől meg – akik már átélték, pontosan tudják, miről beszélek –, a szerelem a világ legegyszerűbb kétismeretlenes, elsőfokú egyenlete. Szeretni és szeretve lenni. Ennyi az egész.

Ha nem hiszed, kerülj közelebb a saját válaszaidhoz a moziban!

Bakos Mónika







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Április 4-én kerül mozikba a Hungaricom új filmje a Dumplin - Így kerek az élet. A Hungaricom támogatásával és a NENESZ egyesület (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) együttműködésének köszönhetően közel 150 gyermek és fiatal gondolkodhat el a film mottóján a premier előtti filmvetítés alatt és után: „Találd meg önmagad és legyen célod vele!”

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

Megőrülős punk sci-fi rázza fel a tavasz filmfelhozatalát május 10-től. Rügyező fák és drámai könnyek helyett az Így csajozz egy földönkívülivel a 70’-es évek forró bakelittel keveredő bőrkabátszagát hozza el a vászonra.

Mindennapi hazugságaink

Mindennapi hazugságaink

Adott a story: egy férfi azért, hogy megszerezze a vágyott nő szerelmét, belekeveredik egy ócska hazugságba és bennragad. Ilyenkor sokan mászunk fel a magasztos erkölcs magaslatára és onnan magabiztosan ítélkezünk. Állítjuk, hogy mi aztán soha nem vernénk át a másikat, még akkor sem, ha egy álomnő vagy egy álompasi elérése lenne a tét. Jönnek a szónoklatok, miszerint csak saját nyers valónk megmutatása érdemel viszont szerelmet.

Első alkalommal szerepel magyar film a Dubai nemzetközi filmfesztiválon!

Hatodik alkalommal rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban a Dubai Nemzetközi Filmfesztivált, amelyre első alkalommal válogattak be magyar filmet a HungariCom Kft. nevezésének köszönhetően. Fonyó Gergely Made in Hungária című musical-vígjátékát megelőzően hazai film még nem szerepelt az igen dinamikusan fejlődő fesztivál programjában.

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Hasonló téma, hasonlóan vicces feldolgozásban – mégis behunyt szemmel is megmondanánk: hollywoodi vagy európai filmről van szó.A Szerelembe gurulva például bármennyire is univerzális témákat feszeget – szerelem, hazugság, kapuzárási pánik –, velejéig franciául teszi. Franck Dubosctól nem is várnánk mást. Vajon miért szeretjük másképp ezt a filmet, mint a hollywoodi produkciókat?

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!