Tesztvezetés nélkül nem veszünk autót – miért ne élhetne ez a szabály filmekre is? Mutatunk néhány sikeres filmet, ami felér egy-egy körrel a Szerelembe gurulva képzeletbeli „volánja” mögött  –  a visszaszámlálás június 7-ig elindult, ideje hangolódni!


1. Bor, mámor, Provence

Adott egy nagyképű, gazdag üzletember, akit kiszakítanak a komfortzónájából, egy tűzrőlpattant, őszinte francia hölgy, és a csodálatos tájak… ez mind megvan a Szerelembe gurulva kockáin is. Persze a két történet merőben eltér, de a mediterrán hangulat és a frappáns helyzetkomikum az előbbieken túl is összekapcsolja a két filmet.

2. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

A két legfőbb közös pont, ami előfutárrá teszi a filmet: a hazugságra épülő játszmák és a fergeteges humor. Ha egészen más szemszögből is végigszórakoznánk egy hatalmas kamuval indított párkapcsolat összes vicces – és fájdalmas – buktatóját, nem érdemes a Szerelembe gurulva nélkül tölteni a nyarat.

3. Életrevalók

Bár a kerekesszék központi szerepet tölt be mindkét mozi esetében, a két film párhuzama jóval túlmutatezen: szintén egy-egy szereplő saját személyiségében tett utazását mutatják be annak végtelen mélységével és emberi, esetlen komikumával. A mozgásban korlátozott lét másság-élményét és mindennapjait pedig épp olyan őszintén, bájos öniróniával jeleníti meg, mint a Szerelembe gurulva.

+1. Jákob rabbi kalandjai

A 70’-es évekbeli klasszikus nem is lóghatna ki jobban a fenti romantikus komédiák közül. Miért került be mégis? Mert amikor egy főhős valaki egészen másnak tetteti magát, és ráadásul francia humora van, az jó eséllyel indul a kultfilmmé válás útján – a Szerelembe gurulva Jocelyn-je pedig pont olyan vakmerően, esetlenül, de a vakszerencse folytán mégis sikerrel ugrik bele a kerekesszékesek világába, mint Louis de Funès a film kultikus táncának koreográfiájába (nem mellesleg szintén francia földön).

Barta Eszter







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Gurulós mese a szerelemről

Gurulós mese a szerelemről

Volt egyszer egy sármos férfi, akinek tökéletesre csiszolt világa hazugságok sorozatára épült. Minden apró, közepes és nagy hazugság hódítások sokaságával és az örök ifjúság illúziójával kecsegtetett, mígnem egy napon váratlanul és kíméletlenül megérkezett a szerelem. Ezt már nem tudta lábon kihordani: gurulva száguldott végzete felé.

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Ki viszi át… a PUNKot a túlsó partra?

Nemcsak a húszéveseké a világ… a PUNK főleg nem! Mondhatnánk, mai napig ül világunk romjain a vén kujon és féktelen dobolásba kezd, ha elege van a közhelyekből, a jólfésült hazugságokból, az elegáns unalomból és az egyenlőség mítoszából. Lázadásnak indult, alternatívként él tovább: skatulyák és szlogenek nélkül. Az csak hab a tortán, hogy a földönkívüliek is ide jönnek lázadni és kiderül, totál punk-kompatibilisek. Aztán bekúszik az ötödik elem és mindent visz.

Mindennapi hazugságaink

Mindennapi hazugságaink

Adott a story: egy férfi azért, hogy megszerezze a vágyott nő szerelmét, belekeveredik egy ócska hazugságba és bennragad. Ilyenkor sokan mászunk fel a magasztos erkölcs magaslatára és onnan magabiztosan ítélkezünk. Állítjuk, hogy mi aztán soha nem vernénk át a másikat, még akkor sem, ha egy álomnő vagy egy álompasi elérése lenne a tét. Jönnek a szónoklatok, miszerint csak saját nyers valónk megmutatása érdemel viszont szerelmet.

Első alkalommal szerepel magyar film a Dubai nemzetközi filmfesztiválon!

Hatodik alkalommal rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban a Dubai Nemzetközi Filmfesztivált, amelyre első alkalommal válogattak be magyar filmet a HungariCom Kft. nevezésének köszönhetően. Fonyó Gergely Made in Hungária című musical-vígjátékát megelőzően hazai film még nem szerepelt az igen dinamikusan fejlődő fesztivál programjában.

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Hétfőn ünnepeli 50. születésnapját Jennifer Aniston, aki legújabb filmjében, a Dumplin’ – Így kerek az élet című vígjátékban királynőként tündököl Rosie szerepében.

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!