A fesztivál rangját jelzi, hogy az idén több, mint 168 filmet vetítenek 55 országból, melyek közül 29-nek Dubaiban lesz a premierje, valamint további 13 film a hazai bemutatóját követően első alkalommal szerepel külföldön.

Fesztivál nyitófilmje az Oscar-díj jelölt Rob Marshall (Chicago) legújabb filmje, a Nine, amely Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Judi Dench, Kate Hudson és Sophia Loren főszereplésével készült – akik személyesen is részt vesznek a bemutatón. A zárófilm a Titanic rendezőjének, James Cameronnak új filmje az Avatar lesz.

A fesztiválra a Made in Hungáriát Fonyó Gergő is elkíséri, akit olyan további sztárvendégek társaságába hívott meg a fesztivál, mint Pedro Almodovar, Jim Sheridan, Annette Bening, Samuel Jackson, Drew Barrymore, Juliette Lewis, Geoffrey Rush vagy a neves komikus Chris Rock.


A Közel-Kelet legrangosabb filmes seregszemléjén az elmúlt öt évben közel 450 nagyjáték-, dokumentum- és kisjátékfilmet mutattak be a világ közel 60 országából.


A Made in Hungária kiemelkedő számú fesztiválrészvétele a HungariCom Kft. tevékenységének eredménye.

„A HungariCom Kft. 2009-ben eddig mindösszesen 200 fesztiválnevezést bonyolított, melyek közül 102 alkalommal a HungariCom Kft. delegálta a filmeket az adott fesztiválra, 98 alkalommal pedig a Fesztivál kérésére töltöttük ki a nevezési lapokat és küldtük el a filmeket előválogatásra – nyilatkozta Kálomista Zsuzsanna, a HungariCom Kft ügyvezetője. – Az általunk fesztiválra delegált nyolc film, 2009-ben összesen 77 nemzetközi fesztiválon vett részt, melyek közül öt volt „A”-kategóriás. Az általunk képviselt filmek sikerében jelentős szerep jut a Made in Hungária filmre, melyet eddig közel 30 fesztivál hívott meg a programjába. Ez a siker mindenképpen kiemelkedőnek mondható és büszkeséggel tölt el minket. Minden egyes fesztivál meghívás örömmel tölt el bennünket és munkánk sikereként könyveljük el.”


A Made in Hungária legutóbb Spanyolországban a Granadai filmfesztiválon nyerte el a Közönségdíját.


További információ:

www.dubaifilmfest.com

HungariCom Kft.

Kálomista Zsuzsanna
20-973-3233
365 1750

www.hungaricom.com







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Golden Globe jelöltek között a Dumplin' - Így kerek az élet című film betétdala

Golden Globe jelöltek között a Dumplin' - Így kerek az élet című film betétdala

76. alkalommal adják át idén a Golden Globe díjakat, melyben a hamarosan bemutatásra kerülő Dumplin’ – Így kerek az élet című fim is érdekelt.

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

3+1 lenyűgöző hely, amit széles vásznon is látnod kell!

A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Április 4-én kerül mozikba a Hungaricom új filmje a Dumplin - Így kerek az élet. A Hungaricom támogatásával és a NENESZ egyesület (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) együttműködésének köszönhetően közel 150 gyermek és fiatal gondolkodhat el a film mottóján a premier előtti filmvetítés alatt és után: „Találd meg önmagad és legyen célod vele!”

A Szerelembe gurulva lesz az új kedvenced, ha tetszett ez a 3+1 film

A Szerelembe gurulva lesz az új kedvenced, ha tetszett ez a 3+1 film

Tesztvezetés nélkül nem veszünk autót – miért ne élhetne ez a szabály filmekre is? Mutatunk néhány sikeres filmet, ami felér egy-egy körrel a Szerelembe gurulva képzeletbeli „volánja” mögött  –  a visszaszámlálás június 7-ig elindult, ideje hangolódni!

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Hétfőn ünnepeli 50. születésnapját Jennifer Aniston, aki legújabb filmjében, a Dumplin’ – Így kerek az élet című vígjátékban királynőként tündököl Rosie szerepében.

5 ok, amiért az Így csajozz egy földönkívülivel kötelező májusi program

5 ok, amiért az Így csajozz egy földönkívülivel kötelező májusi program

Mielőtt elhisszük, hogy idén tavasszal majdnem minden kinyílt, vigyázó szemeinket Londonra érdemes vetni: az abszurd humorú sci-fi és a nyersen édes punk-történelem összefonódása csak május 9-én kezdi virágkorát. Akár megrögzött mozirajongó vagy, akár nehéz kirángatni a kanapéról – lesd meg, miért NEM ez a film az, amit érdemes kihagyni egy baráti mozizáson.