A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!

Szerelembe gurulva

1. Párizs, Szajna part

Megannyi művészt megihletett már – egy szerelmes vígjáték rendezője miért lenne kivétel?  A Szerelembe gurulva látványvilágában megcsodálhatjuk a folyó legendás hídjait és a francia építészet parton sorakozó remekeit – bár a hölgyeknek lehet, hogy kihívást jelent majd az előbbiekre koncentrálni a parti sétányon futó sármos Jocelyn (Franck Dubosc) helyett…

2. Prága, Óváros

A Szerelembe gurulva vérbeli francia film, az ország határainál azonban nem torpan meg: a „száztornyú” városba, Prágába is invitál minket. Bepillantást nyerhetünk a helyi pezsgő kulturális életbe a művészlelkű főszereplő, Florence által, elkölthetünk egy vacsorát az Óváros esti fénybe borult látképe felett, és andaloghatunk titokzatos, szűk utcáiban.

3. Lourdes

Kultikus emlékhely, amely talán megváltoztathatja a Szerelembe gurulva főszereplőinek életét… de erről nem mondhatunk többet. A komikum és a vallási emelkedettség semmihez sem hasonlítható egyvelegéből kapunk itt ízelítőt: a tekintélyt parancsoló templomok, a reménnyel telt emberek és a kihagyhatatlan akcióikat rikácsoló kegytárgyárusok hangulatát talán még sosem láttuk filmvásznon ennyire őszintén.

+1: A francia vidék, általában

A Szerelembe gurulva belevaló testvérpárja, Florence és Julie filmbeli hazalátogatása igazi esszenciája egy francia vidéki család életének, amely az országban bárhol megállja a helyét. Mediterrán lakberendezés, Bor, mámor, Provence-t idéző gazdag kert, és persze a félreismerhetetlen francia temperamentum – frappáns helyzetkomikummal fűszerezve.

Szerelembe gurulva – a nyár legfranciább vígjátéka, június 7-től a mozikban!

Barta Eszter







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

Dumplin’ - Így kerek az élet soundtrack

A legendás Dolly Parton dalai alkotják a Dumplin' - Így kerek az élet filmzenéjét.

Képeslap a valóságon túlról

Képeslap a valóságon túlról

Van-e annál szürreálisabb dolog, mint mindennel és mindenkivel szemben lázadni, agyon pirszingelten, provokatív frizurával hergelni a világ konzervatívabb felét? Na, most, hogy nagyjából körbeírtam a punk lényegét, el is érkeztünk oda, hogy van-e, még valami, ami ennél is jobban túllő a valóságon?

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

A punk él és élni akar - még a Földön kívül is

Megőrülős punk sci-fi rázza fel a tavasz filmfelhozatalát május 10-től. Rügyező fák és drámai könnyek helyett az Így csajozz egy földönkívülivel a 70’-es évek forró bakelittel keveredő bőrkabátszagát hozza el a vászonra.

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Április 4-én kerül mozikba a Hungaricom új filmje a Dumplin - Így kerek az élet. A Hungaricom támogatásával és a NENESZ egyesület (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) együttműködésének köszönhetően közel 150 gyermek és fiatal gondolkodhat el a film mottóján a premier előtti filmvetítés alatt és után: „Találd meg önmagad és legyen célod vele!”

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Mi lett volna belőled, ha nem találkozol egy bizonyos személlyel?

Azt akartam, hogy a film hatást gyakoroljon a szerelembe esésről álmodó fiatalokra és az első szerelmükre visszaemlékező idősebbekre is. Interjú Hugo Gélin rendezővel Szerelem második látásra - már a mozikban

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Boldog születésnapot Jennifer Aniston!

Hétfőn ünnepeli 50. születésnapját Jennifer Aniston, aki legújabb filmjében, a Dumplin’ – Így kerek az élet című vígjátékban királynőként tündököl Rosie szerepében.