A nyár megosztó évszak – az utazni szeretők körében legalábbis biztosan. Vannak, akik legszívesebben bejárnák a világota három hónap alatt, és vannak, akik a hűvös lakásban vészelik át ezt az időszakot. A jolly joker opció? Egy hűvös moziterem. Itt a legnagyobb kényelemben fedezhetünk fel álomszép helyeket – feltéve persze, ha a megfelelő filmet választjuk… A Szerelembe gurulva alkotói márpedig nem szórakoznak, ha helyszínválasztásról van szó!

Szerelembe gurulva

1. Párizs, Szajna part

Megannyi művészt megihletett már – egy szerelmes vígjáték rendezője miért lenne kivétel?  A Szerelembe gurulva látványvilágában megcsodálhatjuk a folyó legendás hídjait és a francia építészet parton sorakozó remekeit – bár a hölgyeknek lehet, hogy kihívást jelent majd az előbbiekre koncentrálni a parti sétányon futó sármos Jocelyn (Franck Dubosc) helyett…

2. Prága, Óváros

A Szerelembe gurulva vérbeli francia film, az ország határainál azonban nem torpan meg: a „száztornyú” városba, Prágába is invitál minket. Bepillantást nyerhetünk a helyi pezsgő kulturális életbe a művészlelkű főszereplő, Florence által, elkölthetünk egy vacsorát az Óváros esti fénybe borult látképe felett, és andaloghatunk titokzatos, szűk utcáiban.

3. Lourdes

Kultikus emlékhely, amely talán megváltoztathatja a Szerelembe gurulva főszereplőinek életét… de erről nem mondhatunk többet. A komikum és a vallási emelkedettség semmihez sem hasonlítható egyvelegéből kapunk itt ízelítőt: a tekintélyt parancsoló templomok, a reménnyel telt emberek és a kihagyhatatlan akcióikat rikácsoló kegytárgyárusok hangulatát talán még sosem láttuk filmvásznon ennyire őszintén.

+1: A francia vidék, általában

A Szerelembe gurulva belevaló testvérpárja, Florence és Julie filmbeli hazalátogatása igazi esszenciája egy francia vidéki család életének, amely az országban bárhol megállja a helyét. Mediterrán lakberendezés, Bor, mámor, Provence-t idéző gazdag kert, és persze a félreismerhetetlen francia temperamentum – frappáns helyzetkomikummal fűszerezve.

Szerelembe gurulva – a nyár legfranciább vígjátéka, június 7-től a mozikban!

Barta Eszter







Oszd meg másokkal is!

További cikkek


Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Mit ér a mozi, ha európai, avagy Hollywood máshogy gurul szerelembe?

Hasonló téma, hasonlóan vicces feldolgozásban – mégis behunyt szemmel is megmondanánk: hollywoodi vagy európai filmről van szó.A Szerelembe gurulva például bármennyire is univerzális témákat feszeget – szerelem, hazugság, kapuzárási pánik –, velejéig franciául teszi. Franck Dubosctól nem is várnánk mást. Vajon miért szeretjük másképp ezt a filmet, mint a hollywoodi produkciókat?

Nyerj Audi A1 tesztvezetést a Szerelem második látásra című filmmel!
Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Premier előtti filmvetítésen a Dumplin, a gyermekvédelemben élő gyermekek és fiatalok számára

Április 4-én kerül mozikba a Hungaricom új filmje a Dumplin - Így kerek az élet. A Hungaricom támogatásával és a NENESZ egyesület (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért) együttműködésének köszönhetően közel 150 gyermek és fiatal gondolkodhat el a film mottóján a premier előtti filmvetítés alatt és után: „Találd meg önmagad és legyen célod vele!”

Ez egy gyönyörű, gyönyörű film... - Jennifer Aniston a The Ellen DeGeneres Show műsorában

Ez egy gyönyörű, gyönyörű film... - Jennifer Aniston a The Ellen DeGeneres Show műsorában

Jennifer Aniston a The Ellen DeGeneres Show-ban beszélt a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről, annak üzenetéről és arról, hogy találta magát egyszer csak a zenei stúdióban és énekelt a film egyik betétdalában.

Gurulós mese a szerelemről

Gurulós mese a szerelemről

Volt egyszer egy sármos férfi, akinek tökéletesre csiszolt világa hazugságok sorozatára épült. Minden apró, közepes és nagy hazugság hódítások sokaságával és az örök ifjúság illúziójával kecsegtetett, mígnem egy napon váratlanul és kíméletlenül megérkezett a szerelem. Ezt már nem tudta lábon kihordani: gurulva száguldott végzete felé.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről  Jimmy Kimmel Live műsorában.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről Jimmy Kimmel Live műsorában.

Jennifer Aniston a Dumplin' - Így kerek az élet című filmről Jimmy Kimmel Live műsorában.